Günümüzde tarımsal ürünlerin güvenilir olarak tüketicilere sunulabilmesi amacıyla üretimin her aşamasında aktif rol alan İl Müdürlüğümüz tarafından çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında teknik personelimize yönelik olarak "Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri" eğitim programı düzenlendi. 8 Kasım 2016 tarihinde başlayan ve 3 gün teknik personelimize yönelik, 7 gün ise öğretim elemanlarına yönelik olarak İlimiz kesimhanelerine yapılan ziyaretlerle eğitim programımız gerçekleşti. Eğitimin 8 Kasım tarihinde yapılan açılış törenine İl Müdür Yardımcımız İbrahim ACAR, Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yard.Prof.Dr. Erdal YILMAZ ve Fakülte Öğretim Üyeleri ile gıda denetçilerimiz katıldı.
10 gün süren eğitimin programımızın açılışında eğitime dair açıklama yapan İl Müdür Yardımcımız İbrahim ACAR; gıda güvenliğinin ulusal politikalar açısından önemli bir kavram olduğunu ve bu eğitim programı ile amaçlarının gıda denetiminde görev alan personele "Gıda Güvenliği" unsurlarının en yalın haliyle anlatılarak toplumsal bilincin oluşturulmasında bir temel hazırlamak olduğunu ifade etti.
Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Erdal YILMAZ ise eğitime dair yaptıkları açıklamada; gıda konusunun günümüzün en önemli konulardan biri olduğuna vurgu yaptı. Eğitimin ardından gıda konusunda hassasiyetlerin artacağını belirten YILMAZ; bundan sonraki süreçte tüm çalışanların emeklerinin Kayseri'ye, ülkemize hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Eğitim programı; Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer GÖNÜLALAN ve Doç. Dr. Yeliz YILDIRIM tarafından 3 gün boyunca yaklaşık 180 teknik personelimize Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri konularında eğitim verildi.
3 günlük eğitimin ardından Prof.Dr.Zafer GÖNÜLALAN, İl Müdür Yardımcımız Erkan ALKAN ve Veteriner Hekimlerimizden Sami YILMAZ eşliğinde ilimizdeki bütün kesimhaneleri ziyaret ederek Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri hakkında kesimhane çalışanlarına eğitim verdi.
Verilen eğitimde gıda üretim ve denetim süreçlerinde görevli olan kamu ve özel sektör çalışanlarına, gıda güvenliği ile ilgili unsurlar, günlük yaşamlarında kullanabilecekleri düzeyde yalın ve uygulamalı olarak anlatılarak toplumsal bilincin oluşmasına yönelik olarak yapılacak çalışmalara temel oluşturulması sağlandı.
Eğitime yaptıkları katkılardan dolayı İl Müdürümüz tarafından Prof. Dr. Zafer GÖNÜLALAN ve Doç. Dr. Yeliz YILDIRIM'a teşekkür plaketi; İl Müdür Yardımcımız Erkan ALKAN tarafından ise programımıza iştiraklerinden dolayı kesimhane sahiplerine teşekkür belgesi verildi.