Verilen eğitimde gıda üretim ve denetim süreçlerinde görevli olan kamu ve özel sektör çalışanlarına, gıda güvenliği ile ilgili unsurlar, günlük yaşamlarında kullanabilecekleri düzeyde yalın ve uygulamalı olarak anlatılarak toplumsal bilincin oluşmasına yönelik olarak yapılacak çalışmalara temel oluşturulması sağlanacaktır.
Küresel ölçekte dolaşımı olan gıda maddelerinin sağlığı, uluslar arası gıda ticaretin en önemli kavramlarından birisi haline gelmiştir. Bu sebeple ticarete sunulan gıda maddelerinin tüketici sağlığı göz önünde bulundurularak sistematik yaklaşımla üretimine olan ihtiyaç artmıştır.
Tüketicilerin maruz kaldığı gıda kaynaklı sağlık sorunlarını ortadan kaldırabilmek için gıda güvenliğini sağlayıcı metotlardan etkin bir şekilde faydalanılması, sürekli güncelleme ve iyileştirmelerin yapılması gerekmektedir.
Türkiye'de görülen gıda kaynaklı enfeksiyonlar hakkında maalesef yeterli veri bulunmamaktadır. Türkiye için önemli bir eksiklik olan gıda güvenliğine yönelik tehlikelerin varlığına ve yönetilmesine ilişkin veritabanlarının da oluşturulması, böylece nesillerin sağlıklarının korunması ve geliştirilmesi yönünde önemli bir adım atılmış olacaktır.