Hijyenik tasarım bir gıda işletmesinin; gıdanın üretiminin, saklanmasının, dağıtımının, satışının yapıldığı alanlarda, doğru bir yerleşim planı çerçevesinde gıda güvenliğini sağlamak üzere doğru ekipman, doğru malzeme ve doğru altyapı seçiminden başlayıp, temizlene bilirlik, bakım, onarım gibi tüm süreçler dahil tüm teknik detayları kapsayacak şekilde tasarlanmasıdır. Bir gıda işletmesinin hijyenik tasarım ilkelerine uygunluğu gıda güvenirliliğini doğrudan etkilemektedir.
Bu kapsamda, ilimizde resmi kontrolü gerçekleştirilen gıda işletmelerinin hijyenik tasarımı, gıda güvenirliliğinin devamı açısından önem arz etmekte olup, gıda işletmelerinin bina, alet-ekipman ve alt yapı koşullarının hijyenik tasarım alanında belli bir standarda kavuşturulması için kurumumuz bünyesinde resmi kontrol faaliyetlerinde çalışan personellere yönelik "Hijyenik Tasarım" konulu eğitim düzenlenmesi amaçlanmıştır.