Bakanlığımız tarafından Fransa ve Macaristan'la ortak yürütülmekte olan Resmi Kontroller, Hayvan Refahı, Zoonozlar ve Hayvansal Yan Ürünlere İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi kapsamında coğrafi işaretli gıdaların resmi kontrollerinde etkinliliğin ve standartlığın sağlanması amacıyla Kayseri Ticaret Odasında bir toplantı düzenlenmiştir.
Bakanlığımız tarafından coğrafi işaretli hayvansal gıdalar için Kayseri Pastırması pilot uygulama olarak seçilmiştir. Bu doğrultuda Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Kayseri Ticaret Odasından konu sorumlusu Birsen KOCA ile Müdürlüğümüzü temsilen Gıda ve Yem Şubesi Müdürü Cevdet AKYÜZ ile konu görevlisi Gıda Mühendisi Tevfik Fevzi ÖZSOY ve Gıda Mühendisi Osman BAĞCI'nın katılımıyla 24.07.2018 tarihinde Kayseri Ticaret Odasında toplantı düzenlenerek görüş alış verişinde bulunulmuştur.
Bakanlık yetkililerine Kayseri Pastırması denetim komisyonu olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar, üretim basamakları ile vatandaşlarımızın ürün güvenliğini izleyebilmesi için Kayseri Ticaret Odası tarafından geliştirilen QR Kodlu Hologramlı etiket ve akıllı telefon uygulaması hakkında bilgiler verilerek kontrol formunun ön taslağı hazırlanmıştır. Aynı heyet coğrafi işaretli kayseri pastırması üreten bir işletmeyi 25.07.2018 tarihinde ziyaret ederek üretim basamaklarını yerinde doğrulama çalışması yapmıştır. Bu çalışmalar neticesinde kayseri pastırmasının katma değerinin daha da yükseltilerek üretim yapan işletmelerinin marka değerinin ve ekonomiye olan katkılarının artırılması sağlanması amaçlanmaktadır.