5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Gıda ve Yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamak amacıyla İl Müdürlüğümüzce yürütülen resmi kontrol hizmetleri kapsamında İlimizde Et ve Et Ürünleri alanında faaliyet gösteren işletmelere yapılan denetimlerle ilgili İl Müdür Yardımcımız Sami YILMAZ, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Cevdet AKYÜZ , Kocasinan İlçe Müdürü Muzaffer ADIYAMAN, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde konu ile ilgili görevli personelimiz ve 16 İlçe Müdürlüğümüzde görevli veteriner hekim ve mühendislerden oluşan 38 resmi kontrol görevlisinin katılımı ile değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıda; İlimizde başta Karpuzatan bölgesi olmak üzere mezbahalarda sağlanan asgari teknik hijyenik koşullar ve izlenebilirlik sisteminin sağlanmasına yönelik tedbirler doğrultusunda et sektöründe faaliyet gösteren kasap, şarküteri ve diğer gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde bulunan et reyonları başta olmak üzere sektörde bulunan işletmelerin daha iyi bir seviyeye getirilmesi amacıyla denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlar, izlenebilirliğin sağlanması, sağlık işareti, ürün etiketi ve hayvansal ürünlere ait kesim raporunun taşıması gereken özellikler, gerekli şartları sağlamayan ürünlerin tespiti halinde yapılacak yasal işlemler hakkında değerlendirme ve bilgilendirme yapıldı. İlçelerden gelen Resmi Kontrol Görevlisi Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerinin görüş ve önerileri not edildi.
Ayrıca toplantımızda görüşe açılan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği taslağı ile ilgili müzakerelerde bulunuldu. Yeni taslakta sektör ve piyasa denetimi açısından olumlu katkı sunabilecek görüş ve öneriler üzerinde istişareler yapıldı.