T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ulusal Kalıntı İzleme Programı Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 26.01.2018

Gıda güvenilirliğini sağlayarak tüketici sağlığının korunmasını temin etmek için, canlı hayvan ve hayvansal birincil ürünlerde belirli maddeler ve bunların kalıntılarının izlenmesi ile ilgili usul ve esasları düzenleyen "Canlı Hayvanlar Ve Hayvansal Ürünlerde Belirli Maddeler İle Bunların Kalıntılarının İzlenmesi İçin Alınacak Önlemlere Dair Yönetmelik" kapsamında uygulamaya konulan 2018 yılı Ulusal Kalıntı İzleme Planı doğrultusunda İlimizde numunelerin alımı ve Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kaydı ile ilgili İlçe Müdürlüklerimiz arasında uygulamada birlikteliğin sağlanması amacıyla koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya UKİP kapsamında numune (bal, yumurta, kırmızı et, su ürünleri, çiğ süt ve diğer süt numunesi) almada görevli Kocasinan, Melikgazi, Pınarbaşı, Sarız ve İncesu İlçe Müdürlüklerimizde Veteriner Hekim, Gıda Mühendisi ve Su ürünleri Mühendisi personellerimiz katılmıştır.

Toplantıda İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Seher NACAR DORUK, Gıda Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Abdülaziz YILDIRIM ve Veteriner Hekim Tuğba İMAMOĞLU tarafından sunumlar yapılmıştır. Eğitimde "Ulusal Kalıntı İzleme Programı" mevzuatı, "Numune Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar", İzleme ve Geri İzleme numunelerinin alımı ve Pozitif bulgu tespit edildiğinde takip edilmesi gereken süreç, Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminin tanıtılması, GGBS'ne veri girişi esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar, UKİP numunelerinin Bakanlık genelgesi doğrultusunda sisteme kayıt yapılırken kullanılacak kodlama sistemi hakkında bilgiler verildi.